Untitled photo

Red Sea Mermaid Safari 2023

Cruisen langs ondiepe koraalriffen en stille baaien tussen Hurghada en El Quseir. Mermaiden, chillen, freediven, zonnen, en onbeperkt fotoshoots van zonsopkomst tot zonsondergang. Acht dagen, vol pension verblijf op My Big Blue. (Read English translation here).


Tijd: 24 juni tot en met 1 juli 2023.

Plaats: Rode Zee, Egypte. Route dichtbij de kust, helemaal afgestemd op mermaiding.

Schip: My Big Blue (bouwjaar 2020), 38 meter lang, 8 meter breed, 4 dekken, 14 hutten. Lounge, sundeck, zitgedeelte met bar op het achterdek en een ruim duikdek.

Support: safety duiker, freedive instructeur, freediving stations met lijnen.

Fotografie: shoots door 2 professionele fotografen. Onderwater mermaid- en fashion fotografie, parachute dress, beach shoots. ‘s Avonds terugkijken op het grote scherm en leren van elkaar.

Prijs inclusief vluchten, verblijf en fotoshoots: € 1645,00.

Zet jezelf in de spotlights als mermaid en onderwatermodel, en kom terug met een adembenemende portfolio onderwaterfoto’s! De reis wordt verzorgd door Dive and Travel en gaat door bij minimaal 15 deelnemers. Interesse? E-mail r.aarsen@kpnmail.nl


Wat is de Red Sea Mermaid Safari?

De Red Sea Mermaid Safari is een 8-daagse reis van Hurghada naar El Quseir. We verblijven aan boord van een schip en varen van baai naar baai (dat noemen we een ‘liveaboard’). Op onze stopplaatsen doen we fotoshoots in het helderblauwe water van de Rode Zee en op het strand. Daarnaast is er voldoende tijd om te zonnen, zwemmen, loungen en aan je techniek te werken onder leiding van een freediving instructrice.


Wie kunnen er allemaal mee?

De Red Sea Diving Safari is bedoeld voor alle merfolk dat goed kan zwemmen in buitenwater. Een freediving brevet is niet nodig, en ervaring met freediving, duiken en modelfotografie onder water is niet vereist. Voor het fotograferen hoef je niet diep te duiken of lang je adem in te houden. Want de mooiste foto’s maken we net onder de oppervlakte. Iedereen krijgt individueel de hulp die nodig is om met prachtige foto’s thuis te komen.


Wat houden de fotoshoots in?

Iedereen krijgt de kans om dagelijks 1 of 2 fotoshoots te doen met een ervaren onderwaterfotograaf. Deze shoots doen we in ondiep water, in beschutte baaien en inhammen waar het koraal tot net onder de oppervlakte reikt. We schieten in staart of in outfits die je zelf meeneemt. Er is ook een parachute dress beschikbaar. Dat is een nylon koepel (wit) van 6 meter doorsnee die in het water mooi om je heen drijft. Iedere shoot wordt vooraf besproken. In de avond bekijken we op het grote scherm de resultaten en maken we samen de selectie. De beste foto’s worden ter plekke nabewerkt, klaar om te delen.


Welke route varen we?

We worden afgehaald van het vliegveld en naar de My Big Blue gebracht in de haven van Hurghada. We varen vervolgens naar: Shaab El Erg of Poseidon Reef, Shaab Sheer en de riffen bij Safaga, El Gue, Serib Kebi tot Dolphin Reef en Mangrove Bay bij El Quseir. We blijven steeds dicht onder de kust en hoeven nergens open zee over te steken, dus minder kans op zeeziekte. Deze route is ook afhankelijk van wat we zelf willen. Willen we ergens langer blijven, dan kan dat ook. Vanaf El Quseir worden we met een busje teruggebracht naar Hurghada.


Wat kost de reis?

De reissom is € 1645,00 per persoon. Daarin is inbegrepen: Retourvlucht Amsterdam – Hurghada met TUI Fly, transfers tussen de luchthaven en de My Big Blue, 8 dagen liveaboard op basis van 2-persoonshut (op indeling) en volpension (soft all-inclusive) op My Big Blue, administratiekosten, bijdragen voor calamiteitenfonds en SGR, freediving instructie en fotoshoots. Dive and Travel is aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds, deze reis is daar ook onder gedekt.


Komen er nog kosten bij?

Niet inbegrepen zijn de kosten van een visum voor Egypte (USD 25,00, bij aankomst te voldoen), alcoholische dranken en de huur van duikuitrusting voor wie een persluchtduik wil maken. Ook ruimbagage is niet bij de prijs inbegrepen. Daar hebben we voor gekozen omdat het nogal wat uitmaakt of je met een fabric staart reist of eentje van silicone. Bij reservering kun je zelf aangeven hoeveel ruimbagage je meeneemt: 20 kilo (€ 22/enkele reis), 25 kilo (€ 27/enkele reis), 30 kilo (€ 32/enkele reis), 40 kilo (€ 40/enkele reis) of 50 kilo (€ 50/enkele reis). De prijzen van de vluchten kunnen nog iets veranderen afhankelijk van het tijdstip van boeken. Als de benzineprijzen stijgen, is het mogelijk dat er ter plekke een brandstof toeslag wordt gerekend.


Moet ik aanbetalen?

Vanwege de charter vliegtickets met TUI Fly zijn er op deze reis aangepaste (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing. Dive and Travel vraagt een aanbetaling van 100% voor de vliegtickets en 30% voor de rest. Het restant van de reissom dient 60 dagen voor vertrek te worden voldaan. Bij annulering van de vliegtickets bedragen de kosten direct 100%. Bij annulering van de liveaboard is het mogelijk iemand in jouw plaats te laten gaan in dezelfde hut, tegen de gebruikelijke wijzigingskosten. Annulering van de liveaboard zonder vervanging, kost 100%. Dive and Travel adviseert om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Untitled photo
Powered by SmugMug Owner Log In